EVENEMANG
jaq studios logo black


EVENEMANG

Som kollektiv har vi möjlighet att göra många roliga och spännande projekt.
Ibland blir vi ombedda att göra projekt och ibland initierar vi dem själva. Det kan vara saker som konstfestivaler, utställningar, konserter, filminspelningar eller livestreams.

Ta en titt och se till att höra av dig till oss om du vill samarbeta i liknande saker!

2022 - LASSAPALOZA #3

Vi var stolta värdar för den ökända hemmafestivalen Lassapaloza i vår legendariska Grå Villa. Flera konstnärer från Umeå ställde ut sina verk och vi fick besök av musikakter som bland annat Svindel och Från Mars.


2022 -LIVE MUSIC VIDEO

Vi fick besök av det alternativa rockbandet JOHN LUKAS som gav oss ett unikt framträdande.

Våra framstående fotografer och videografer gjorde detta till en unik livemusikvideoupplevelse.

Vill du kolla in den färdiga videon? Klicka


2021 - KARAN TV

Under coronapandemin skapade vi ett live TV-program i 4 delar. Levande figurteckning med tema änglar, levande musik, poesi och filosofiska samtal. Direkt från vår soffa till din.
Finns att se på vår Youtube-kanal.


2021 - Öppna villan - JAM

Musiker från Umeå med omnejd träffas på JAQ för att skratta, skapa och jamma tillsammans.


2021 - Slapp raps i rymden

Under pandemin gjorde vi många livestream-shower. Vår favorit är den där vi bjöd upp hiphop-artisterna OP & Bjarne B från Stockholm och inredde Grå Villan till ett väldigt nedgånget rymdskepp. På scenen hade vi dansande utomjordingar som kokade brunsås och pommes frites.


2019 - Klubb JAQ

Klubb JAQ är förmodligen vårt största återkommande evenemang. För att läsa mer om Klubb JAQ klicka...

          

2018 - Heart Of the Jungle

Vi arrangerade en releasefest med liveframträdande av artisten Oscar Chicaiza och hans medmusiker på det lokala etablissemanget Pipes of Scotland.


2018 - Ett Kriminellt Rave

Vi gjorde en långfilm med livemusik-ljud som visas på dansgolv inför en dansande publik. Filmens historia utspelar sig på en underjordisk EDM-konsert. Berättelsen utspelas inuti publiken i filmen.


2014-2015 - JAM nights.

Vi sätter upp en scen på vårt studioloft där musiker kan komma och spela inför publik.

2015 - Skördefest.

2 dagars musik- och konstfestival uppe på vårt studioloft.
18 musikföreställningar
4 konstutställningar
150 betalande gäster


2015 & 2016 & 2017 - Umeå snöskulptur tävling

Varje år deltar vi med två snöskulpturer som byggs i Umeå centrum.

Ett år kom vi tvåa.

2015 - Music tech fest

Vi gjorde konstinstallationer i tre olika rum på en musikhackerfestival som heter Music Tech Fest.


Room 1: "Silent forest".

Ett rum inrett med organiska inslag av skogen, som timmer och löv. De fyra väggarna i rummet hade TV-skärmar som visade synkroniserade 360-videor från lugna platser. Vi välkomnade gästerna med att servera kaffe och fika så att upplevelsen kändes mer som en picknick. Syftet var att transportera besökarna från den högljudda festivalen som hölls inne i staden och in i ett lugnt utrymme omgivet av natur.

Room 2: "The bubble room"

Vi hällde bubbelvatten på ett genomskinligt djupt bord, vilket gjorde det till en sorts stående pool. Ovanför bordet installerade vi mikrofoner som fångade ljuden från bubbelbordet. Vi applicerade intensiva ekoeffekter på ljudet och skickade ut det till flera hörlurar så att besökare kunde lyssna. Rummet var mörkt förutom de färgade lamporna som lyste upp bubbelbordet underifrån. Syftet var att fördjupa användaren i ett självskapat bubbeluniversum.


Room 3: "JAM room"

Vi satte upp musikinstrument som elgitarrer, cigarrbox-gitarrer, trummor och mikrofoner till ett PA-system. Till det hade vi midi-keyboard kopplade till en dator så att besökare kunde implementera sina egna ljudpaket till midis. Detta och föremål som hade speciella mikrofoner kopplade till dem som gjorde ytterligare ett tillägg till orkestern. Som komplement till musiken hade vi en projektor som visade visuella effekter och ljus som reagerar på musiken som kommer från instrumenten. Syftet var att få människor att fritt experimentera med instrument och ljud utan att veta hur man spelar. Också att utforska mångfalden av analog och digital och få dem att mötas i harmoni.